Sunday, 29 March 2015

Mee Udang D'laila di MMA Santai Corner Nilai

Semua orang tahu rasanya yang mee udang kat sini memang famous. Orang yang duduk negeri sembilan memang tahu punya lah kan..


Ok aku nak cerita sedikit lah tentang mee udang yang famous lagi gah ni..Aku memang sangat2 kecewa dengan mee udang kat sini..Hari sabtu hari tu bersamaan 28/3/15 aku ngan laki aku pergi nak makan mee udang. Sebab tekak aku memang nak sangat makan..Aku tengok ramai yang beratur beli. Aku pun apa lg dah tak kisah lah ramai ke tak janji aku dapat makan..

Hampir sejam setengah aku dengan laki aku tunggu..tengok mee udang tak kunjung tiba. Aku pun dah mula panas hati juga. Pastu laki aku ni dah menyirap bila dia tengok yang baru datang pun dah dapat Mee udang dorang. Aku apa lagi terus bangun gi kaunter tanya..'mee udang meja 13 tak dapat lagi ni dah sejam stgh tunggu ni .dah buat ke belum eh ke baru nak wat? Pastu ada 2 orang pekerja sorang pakai baju hitam, sorang pakai baju merah, pandang aku blur2 tengok list..dorang cakap meja 13 tak ada order..dalam hati aku aik..tak kan tak ada order dah berzaman aku tunggu. Pastu tanya aku order dengan sapa..aku terus lah jerit kat laki aku kebetulan meja dekat dengan kaunter..laki aku terus jawab budak baju merah..aku apa lagi budak baju merah.budak baju merah pandang aku muka cuak then wat blur dia konon dia tak salah..puihh..aku nak je ambil ikan udang depan mata aku tu baling kat muka ko..geram!!!


Pastu cakap maaf pun tak ada..aku dengan muka xpuas hati terus blah dari situ..serius lah aku kecewa gila..pada bos kedai mee udang tu kalo nak cari pekerja jangan lah cari pekerja yang tak ada adab macam ni. Serius aku memang kecewa..sebab bukan aku nye order lambat tapi order tak masok list..tak ke macam bangang..sori lah...kalo kau terbaca blog ni aku harap sangat ko sentap...terima kasih..

                   
                                                                      Xoxo,
                                                                riehanvogue


No comments:

Post a Comment