Tuesday, 22 September 2015

Percutian ke Pulau Redang

Alhamdulillah, selamat semuanya, selamat pergi dan balik ke Pulau Redang. Sementara tinggal berdua ni kami honeymoon puas-puas. Hehe .

Kitorang pergi redang 3h2m sahaja pada 18hb,19hb,20hb bulan 9, hehhe..cukup lah tu kan. Sebenarnya nak sangat duduk kat redang lagoon tapi sebab kitorang booking last minute terpaksa ambil resort lain, last2 kitorang duduk kat Redang Holiday Beach Villa, kitorang ambil pakej under www.pakejpulaumalaysia.com so far ok, makanan pun not bad, bilik pun ok cuma bilik tak ada tv. Haru juga tak ada tv kat bilik.kiki .

Tapi ok lah, villa ni menarik, disebabkan villa ni terletak di hujung sekali so agak sunyi sedikit, tak bising macam resort lain siap ada karaoke lah, beach party lah..so sangat ok kalo yang pergi honeymoon, pergi untuk hilang stress kan.

Kitorang gerak hari khamis malam dan naik kereta sendiri dari nilai, best lah naik kereta sendiri sebab ikut jadual kita sendiri, kalau nak buang air pun senang, stop je mana-mana hentian . Sampai Jeti Shahbandar dalam pukul 4 pagi . Sampai-sampai membuta kat jeti dalam kereta. Hehe

Naik feri pagi dalam 9.30, ambil masa 1 jam setengah sampai ke redang. Lama gak kan tapi nasib tak mabok, balik je mabok sedikit sebab feri terhuyung hayang, ada cina tu keluar masuk keluar masuk dah bawak plastik nak termuntah. Nasib kitorang tak muntah, kalau tak habis lah orang dalam feri.kiki .

Jom lah cuti mata tengok gambar kat sana.hehe

Masa sampai pulau redang, dari jeti memang naik feri lepas tu bila dah nak sampai tu kena tukar bot ni sebab feri tak boleh lalu kat air cetek kan, so berpusu-pusu ler nak naik bot. Berebut-rebut tau tak..hehe








Aiyo gambar ni ade tangan sikit pula.hehhe

Bilik no 8 jadi kenangan.


So far bilik ok, tapi 1 je tak ada tv,tak tau lah bilik yg besar ada tv ke tak.hehhe

Kat sini ada juga swimming pool, lupa pula nak snap, kira dekat jer dengan bilik korang swimming pool tu, seronok gak tengok budak-budak mandi-manda kat situ.

Senang ada jadual macam ni besar-besar, kalau lupa je tengok timing dia terus, lagi senang tangkap gambar terus, pastu refer je kat hp masing-masing.

Lepas tu suka kat sini sebab banyak tupai tanah yang jinak, lepas tu bila bagi makan kat tupai tu comel je dia makan tau.





Ni bbq masa dinner pada hari ke 2, not bad. Pic makanan yang lain-lain tak ambil pun sebab biasa-biase je.hehe..yang penting bbq jer.kiki

Ini je yang dapat tunjuk, kiki..yang lain banyak pic kitorang so malu lak nak tunjuk..hehe.. .

Semoga bermanfaat :)

                     


                                                                            Xoxo,
                                                                      Riehanvogue

3 comments:

  1. Slm..sy seorg runner pekej bercuti kt pulau redang
    Sesiape yg berminat nk ke sane boleh call/wasap di no ini..
    0179799773 atau lawat fb page sy kt..
    Blackyellowholiday

    ReplyDelete
  2. Slm..sy seorg runner pekej bercuti kt pulau redang
    Sesiape yg berminat nk ke sane boleh call/wasap di no ini..
    0179799773 atau lawat fb page sy kt..
    Blackyellowholiday

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Apa bila Tuan/Puan ingin melawat bersama family atau rakan-rakan kat Padang - Bukittinggi dan memerlukan kenderaan jangan risau hati, KITA HOLIDAYS INDONESIA menyediakan PAKET TOUR dan PENGKHIDMATAN KENDERAAN dengan harga yang sangat berpatutan, dan dengan driver yang mesra, educated, baik hati,sopan dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pelayanan pada pelancong dari Malaysia. Menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna.

    Contact person :
    RIKO ADRYANSYAH

    Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )
    E_mail : riko_kitaholidays@yahoo.com
    Blog : http://kitaholidays.blogspot.co.id/
    FB :https://www.facebook.com/riko.kitaholidays

    Wassalam

    ReplyDelete