Tuesday, 17 November 2015

KRONOLOGI PERJALANAN TTC

Semalam merupakan hari terindah saya(16/11/15), semalam genap 3 tahun saya kahwin..dan semalam juga saya buat HSG..alhamdulillah saya tidak block kiri dan kanan tiub fallopio, senak je rasa tak sakit langsung,memang seram juga bila fikirkan tapi nak anak punya pasal sanggup buat apa saja.

16/10/15 saya ada buat tvs (scan dari bawah).saya buat masa cd 12 ( hari ke 12 dari hari period)..alhamdulillah besar juga telur..doc kata telur besar, dan tiada cyst or fibroid..dan tidak pcos.

27/10/15 husband buat sperm test.alhamdulillah sperm normal..tiada masalah..

Di sini saya just nak cakap perancangan Allah itu hebat, kalau dia kata belum masanya, maknanya belum masanya lagi. Saya pernah pregnant tapi gugur masa 6w..saya pregnant pun selepas genap 2 tahun kawen..lepas tu saya fikir saya bleh pregnant balik sebab orang cakap kalau pernah lekat mesti cepat lekat balik tapi hampa saya tak pregnant juga even dah setahun gugur .

Itu yang saya decide nak pergi pakar..saya pergi klinik pakar wanita sukhilmi di senawang..dalam masa sebulan je trus saya dapat result yang Allah belum nak bagi saya rezeki..doc sendiri bagitau semua dah buat tiada masalah maknanya Allah belum nak bagi lagi..doc suggestkan saya usaha bulan ni, kalau tak pregnant juga next month dia suruh datang ambil ubat subur untuk banyakkn telur lagi dan akan monitor saya sahaja.dan kalau next month tak pregnant juga die suggest iui..saya ready je ape yang doc ckp..nak anak kita kena berkorban segala2nya..

Perancangan Allah paling hebat. insyaallah..semoga ada sinar kebahagian buat saya untuk dapat zuriat.amin


                                         
                                   Xoxo,
                              riehanvogue

No comments:

Post a Comment